Laksefjorden

En levende fjord med mange bygder

Den mektige fjorden

I indre del av Lebesby kommune er det levende bygder langs store deler av Laksefjorden, fra Veidnesklubben lengst vest, til Kunes i sør og til Bekkarfjord som nordligste post. Det er spredt bebyggelse av hytter og hus hele veien fra Veidnes til Bekkarfjord, og det finnes flere butikker i området. Det finnes rike muligheter for vandring, camping og fiske.

Lokal mat

Oace ved Ifjord serverer en deilig kremet finnbiff med potetmos, smørdampede grønnsaker og lokale tyttebær. Se Smaken av Nordkyn for flere kulinariske opplevelser!

Bekkarfjord

Bekkarfjord har store grøntområder og dyrket mark. I Bekkarfjord finner man Nord-Norges største og verdens nordligste eggprodusent. På andre siden av fjordbotn ligger verdens nordligste melkeprodusent. Her finner man de fremste forhold for fotturer i fjellet, med lakseelva i Laggo innenfor rekkevidde. Det er merkede turløyper mellom bl. a. Bekkarfjord og Lebesby. 

Lebesby

Stedet Lebesby er «hovedstaden» i Laksefjorden med næringsliv som gartneri, landbruk, fiskeri, bilverksted, maskinentreprenør og landhandel. Midt i bygda finner man vakre Lebesby kirke. Det finnes flere flotte merkede turløyper og Perleturer i naturskjønne og frodige omgivelser, både langs sjøen og i høyda. Det er merkede turløyper mellom  bl. a. Lebesby og Bekkarfjord.

I Lebesby ligger også den smått legendariske Bøgeberg Landhandel med kafé, dagligvarer, utstyr og enorme mengder kuriosa.

Ifjord

Et trafikknutepunkt mellom øst, vest og nord, med Ifjordfjellet som nærmeste nabo. Oace Ifjord er et naturlig stoppested for veifarende med kafe, overnatting, drivstoff og turistinfo. Et gjestmildt område med lakseelv, ørret- og røyevann, jaktområder og et flott turterreng. Populært utfartsområde også vinterstid, med campingliv, isfiske og fjellturer på ski, truger og snøscooter.

Adamsfjord

Adamselva renner ut i Adamsfjorden ved Adamsfjordfossen, der det også finnes en lang og flott sandstrand og tursti.

Kunes

Kunes er porten til Laksefjorden ved foten av Laksefjordvidda. På Kunes er det to lakseførende elver, samt Norges største tetthet av ørret- og røyevann. Området har et fantastisk jakt- og turterreng. Her er fine muligheter for jakt, fiske utpå fjorden eller bare en padletur med kano eller kajakk. Kunes er et populært utfartsområde også vinterstid, med campingliv, isfiske og turer på ski, truger og snøscooter.

Veidnes

På Veidnesklubben er det landhandel og fiskeriaktivitet. Den tidligere landbruksbygda har en frodig og storslått natur og er kjent for sitt interessante og yrende fugleliv. Her finnes også lakseelv og ørret- og røyevann.