Festivaler

Festivaler

Musikk og arrangement hele året

Nordkyn Vinterfestival

Vinterfestivalen arrangeres i Kjøllefjord i begynnelsen av mars hvert år, og er en liten uke spekket med aktiviteter for hele familien. Festivalen har både innendørs og utendørsaktiviteter som forestillinger, ski- og skøyteaktiviteter, kurs og konserter.

Chrisfestivalen

Chrisfestivalen er en liten musikkfestival i Kjøllefjord som arrangeres i slutten av juni hvert år. Chrisfestivalen har vært arrangert siden 2002, og festivalens hovedlokaler for konsertene er Foldalbruket. På det gamle tørrfiskloftet kan du sitte på hvitmalte fiskekasser og benker av tre, med tønner til bord.

Du kan også stå ved solide bjelker og nyte musikken, eller hive deg utpå dansegolvet av tre. Når du i tillegg kjenner at historien ennå henger i veggene skapes en atmosfære som er helt unik og er verdt og få med seg.  Chrisfestivalen er kjent for å ha god stemning med et engasjert og flott publikum. Festivalen har blitt et samlingspunkt for folk som kommer tilbake år etter år. Og når plassen viser seg fra sin aller beste side med fint vær, knallgod musikk og ei tørrfeskspærra, skapes det fort minner for livet. 

Mehamndagan

Mehamndagan arrangeres hver sommer den nest siste helgen i juli. Programmet er fylt med konserter i festivalteltet på kveldstid, arrangementer for barn på dagtid, lokalmatarrangementer og mye mer. 

Kulturdugnad Gamvik

Hver sommer i månedsskiftet juli/august møtes lokalbefolkning, kunstnere og turister og fyller Gamvik og Slettnes med kunst, musikk, håndverk og debatt. Storslått natur og en lunefull arktisk sommer bidrar til en særegen stemning, der tradisjonelt og nyskapende stortrives i hverandres selskap. Som det framgår av navnet, er arrangementet basert på stor frivillig innsats, og Kulturdugnad Gamvik er blitt en begivenhet som vekker interesse også utenfor Finnmarks grenser. 

Kunesdagan

Verdens minste festival arrangeres hvert år i månedsskiftet juli/august på Kunes. En helg spekket med samtidskunst, foredrag, samfunnsdebatt, og herlig musikk.

Veidnesdagan

Arrangeres på Veidnes siste helgen i juli, og på programmet står blant annet VM i Saubjellekasting, havfiskekonkurranse, andeløp, quiz og pubkveld.