Foldalbruket

Museum, overnatting & café

Et fredet fiskebruk

Foldalbruket Kystmuseum er et nedlagt fiskebruk som presenterer lokal kystkultur og fiskeritradisjon.

Kremet fiskesuppe

Som en del av Smaken av Nordkyn serverer vi kremet fiskesuppe med godt brød. Avslutt gjerne måltidet med nystekte vafler og multebærsyltetøy!

Foldal sommercafé

To av egnebuene på burekka er gjort om til sommerkafè, med deilig servering av en herlig fiskesuppe og ferske vafler med rørte multebær. På fine sommerdager er det en fryd å sitte på uteserveringen på kaia, lytte til bølgesvulp og måker med en god kopp kaffe. 

Sommerkafeen er åpen fra 10.juni - 30.september tirsdag-fredag 11.00-15.00. I juli har vi åpent alle dager 11.00 - 16.00.

Overnatting med historisk sus

Foldalbruket tilbyr en annerledes og historisk overnattingsopplevelse i det levende fiskeværet Kjøllefjord. Her kan du overnatte slik tilreisende fiskere gjorde under sesongfisket på 50- og 60-tallet. Ditt opphold blir som en reise tilbake i tid, med opplevelsen av et levende fiskevær rett utenfor vinduet. Vakker utsikt mot havnen og fiskeværet, frisk luft og lydene av fiskebåter, bølgeskvulp og måker.

Hos oss finner man alt man trenger for å bo godt, både en og flere netter. Man deler på bad og kjøkken med øvrige gjester, akkurat slik man gjorde på 50-tallet. Du vil oppleve overhengende fare for å komme i hyggelig prat med andre gjester, og det å kjenne på følelser som nostalgi og indre ro er heller ikke usannsynlig. 

Museum og historie

Anlegget ble fredet av Riksantikvaren i 1994. Bakgrunnen for fredningen var at Foldalbruket representerer et typisk fiskebruk fra gjenreisingstida med trandamperi, bestyrerbolig med kontor, tørrfiskbrygge med mottak og salteri, og ei stor burekke. Fiskebruket ble aldri modernisert, og viser derfor et komplett fiskerimiljø slik det var på 1950/60-tallet. 

I museet fortelles historien om Foldalbruket, og du kan vandre gjennom en samling av gjenstander og redskaper fra Kjøllefjord, gitt til museet av lokale innbyggere. Denne vandringen bringer deg 60 - 70 år tilbake i tiden, til gjenreisningstida på fiskebruket. I det kulturhistoriske galleriet får du også oppleve Finnmarks historie fra vikingtid fram til i dag.

Museet er åpent fra 10.juni - 30.september tirsdag-fredag 11.00 - 15.00. I juli har vi åpent alle dager 11.00 - 16.00. Ellers i året kan omvisninger avtales på forhånd. 

Kontaktinformasjon

Nettsted: kystmuseene.no/foldalbruket
E-post: kjollefjord@kystmuseene.no
Telefon: +47 91 81 60 75
Besøksadresse: Strandveien 41, 9790 Kjøllefjord