Reiseinformasjon

Tross sin avsides beliggenhet er det relativt smertefritt å reise til Nordkyn - i lufta, på havet eller på veien. 

Med fly

Mehamn lufthavn

Mehamn lufthavn er en del av det nasjonale kortbanenettet. På Widerøe finner du billetter og priser. 

Ankomster mandag-fredag 05.35, 14.20 og 23.10
Avganger mandag-fredag 05.50, 14.35 og 23.25
Ankomster søndag 14.30 og 23.10
Avgang søndag 14.45 og 23.25

Ingen fly på lørdager.

Via Lakselv

Widerøe, SAS og Norwegian flyr mellom Oslo og Lakselv hele uken. Denne ruten kan kombineres med buss fra/til Nordkyn på fredager (mandag og onsdag kan man ta buss til Lakselv, men ikke fra Lakselv til Nordkyn). Man kan selvfølgelig også leie bil i Lakselv (se linker nedenfor).

Alta og Kirkenes har også Widerøe, SAS og Norwegian-flyvninger hele uken, og reisen kan kompletteres med leiebil, buss, eller Kystruten (kun fra Kirkenes).

Med båt

Kystruten (Hurtigruten/Havila) anløper Kjøllefjord kl 16.40 og Mehamn kl 18.55 på nordgående og kl 03.25 og 01.20 på sørgående. Alle 11 skipene går i ordinær rute, men har av og til planlagte verkstedopphold. Sjekk Ruteplan for å forsikre deg om det er båt når du planlegger å reise. 

Ruteplan og billetter til Kystruten finnes på nettsidene til Havila og Hurtigruten. På Entur finnes også aktuelle avganger, med link til billettbestilling.

Lokalruter

Skal du reise fra Skjånes med LangfjordExpressen til Langfjordnes, Nervei eller Laggo må du bestille reisen senest kl 21.00 kvelden før avreise på Snelandias nettsider.

Med bil

Nordkynveien (Fv 888/894) byr på fantastiske naturopplevelser, med mange muligheter for å stoppe og ta inn fjell- og havutsikter eller se på dyrelivet. Veien krysser flere fjelloverganger, og om vinteren er det viktig å følge med på vei- og værvarsel. Se opp for reinsdyr! 

Værvarsel Nordkyn
Trafikkinfo Nordkyn

Bilutleie

Det finnes bilutleie i Mehamn hos Nordic Safari og Nissehuset.

Det finnes også bilutleie i Lakselv, Kirkenes og Alta:

Hertz
Avis
Rent-A-Wreck

Ladestasjoner

Nettverket for elbillading er godt utbygd og det finnes stasjoner med hurtiglading i Kjøllefjord, Mehamn og Ifjord.

Se kart og mer info på Ishavsveiens nettsider.

Med buss

Buss til Nordkyn 

Snelandias bussruter forbinder Nordkyn øst-, vest- og sørover mandag og onsdag med bussbytte på Ifjord. Fredag er det direkterute Nordkyn-Lakselv-Nordkyn, også med mulighet for å reise østover med bussbytte i Ifjord. Viktig å merke seg at rutene må forhåndsbestilles minimum 4 timer før avgang.

Rundt omkring på Nordkyn

Snelandia har fleksruter for minibuss mellom Kjøllefjord, Mehamn og Skjånes. Rutene må alltid forhånsdbestilles på Snelandia.

Viktig å merke seg at det må reserveres billett minimum 2 timer før avgang, og innen kl 21.00 kvelden før for «pysjamasruta» kl 04.30. Buss fra Kjøllefjord korresponderer med alle flyavganger til/fra Mehamn lufthavn.  

Taxi

Taxi finnes i Mehamn på telefon 95 55 85 00, se også Facebook.

Taxi i Kjøllefjord – Ferder Taxi på telefon 33 04 10 01