Finnkirka

Et urgammelt offersted 

Finnkirka var et gammelt offersted for fiskere og sjøfarere. Reisende fryktet den farlige havstrekningen rundt Nordkyn.

Finnkirka

Ved innseilinga til Kjøllefjorden står den karakteristiske havklippen Finnkirka. På reisen østover seilte de inntil klippen Altertavla på østsiden av fjorden og ofret for trygg reise. På reisen tilbake seilte de inntil Finnkirka på vestsiden av fjorden og ga takkoffer for at de overlevde seilasen rundt Nordkyn.

De to fjellformasjonene er omtalt i eldre kilder som et samisk offersted og hellige klippeformasjoner. Finnkirka er registrert som et samisk kulturminne av Riksantikvaren. 

På nært hold

Finnkirka kan sees fra Kjøllefjord og fjellene rundt, og består av to større seksjoner. Hurtigrutens skip passerer nært Finnkirka under inn- og utseiling til og fra Kjøllefjord.

Det går en merket turløype med spektakulære utsiktspunkter ut mot platået over Finnkirka. Turen går man på et par timer fra Snattvika til Finnkirka, den er godt merket, og har moderat vanskelighetsgrad. Man kommer ikke ned til selve Finnkirka, men kan beskue den fra oven.

Fra dagsturhytten på Klubbfjellet, på motsatt side av fjorden, har man også panoramisk utsikt over til Finnkirka og hele Kjøllefjorden. 

Vil du oppleve klippene på nært hold må du benytte båt.