Slettnes fyr

Verdens nordligste fastlandsfyr

Historisk utsikt

Slettnes fyr ligger inne i Slettnes naturreservat som ble opprettet i 1996. Her finnes et rikt fugleliv, og fra toppen av fyret får man spektakulær utsikt over det endeløse Barentshavet og hard men vakker natur.

Fyrstasjonen ble bygget i perioden 1903–1905. Under tilbaketrekkingen i 1944 sprengte tyske styrker stasjonen, men den nederste delen av fyrtårnet ble stående. Slettnes er derfor i dag det eneste støpejernstårnet i Finnmark - de andre fyrene ble gjenreist i betong. I 1998 ble fyret fredet som kulturminne.

Reinkjøttsuppe

Som en del av Smaken av Nordkyn serverer vi vår signaturrett: en nydelig reinkjøttsuppe med rotgrønnsaker og godt brød til. 

Overnatting

Bo ved det gamle fyret på den gamle fyrvokterens vis! Slettnes fyr er verdens nordligste fastlandsfyr, og ligger noen kilometer nord for fiskeværet Gamvik. 

Fyrvokterboligene består av elleve twinrom. Vi byr på en koselig atmosfære, smakfullt innredede rom med utmerkede senger, og lyse trivelige oppholdsrom.  Her råder en historisk atmosfære og utsikten over det brusende Barentshavet og den endeløse himmelen gjør et opphold til en virkelig minneverdig opplevelse. Begge fyrvokterboligene har delt kjøkken og felles bad, akkurat som i gamle dager på fyret. Vi har dog kostet på oss moderne trådløst internett, selv om stedet innbyr mer til en rolig stund med kikkert i vinduskarmen, for å studere det rike fuglelivet, enn å scrolle på telefonen

 

Slettnes fyr har vært et kulturminne siden 1998, midt i det RAMSAR-klassifiserte Slettnes naturreservat. Fra toppen av fyret tilbys besøkende spektakulær utsikt over det endeløse havet og den karrige men vakre naturen. Slettnes Fyr eies av Kystverket, og drives i samarbeid med Gamvik Museum.

Kontaktinformasjon

Nettside: kystmuseene.no/slettnesfyr
Telefon:  +47 48 16 14 99
Epost: gamvik@kystmuseene.no