Davvi Siida

Ekte samiske opplevelser

Davvi Siida Reindeer Design Lodge

Idjadit bartas overnatting i hytte

Bo helt nært til naturen i komfortable hytter i reinens sommerbeiteland, Čorgaš.

Hyttene våre tilbyr mer enn en seng – de tilbyr en opplevelse. En opplevelse av naturen, men også et innblikk i livet i reindriften. Det er spor av reinen og kulturen vår over alt, om ikke alltid like tydelig.

Vi har 2 flotte hytter, fullt utstyrt med strøm, eget bad og toalett for begge hyttene. Hyttene er smakfullt innredet med interiør og design fra samisk kultur og har alt av kjøkkenutstyr.

Vil du utforske toppen av Europa og alt dette området har å by på, er vår lodge et veldig godt utgangspunkt. Frokost og gode historier serveres i vårt praktbygg jordgammen, og er inkludert i oppholdet.

 

Røkt reinkjøtt

Som en del av Smaken av Nordkyn serverer vi røkt reinkjøtt som signaturrett. Kjøttet tilberedes over åpen ild og serveres med ferske tilbehør.

Áivan det samiske måltid

Nyt naturens delikatesser tilberedt over åpen ild.

Har du kjent lukten av reinkjøtt som tilberedes over et knitrende bål, vet du at den er uimotståelig. Men har du tenkt over at det er gjennom alle sansene våre vi best forstår de stedene og kulturene vi besøker? Det er derfor smaken av rein er så viktig for å oppleve Sápmi.

Vil du være gjest i vårt liv og tre inn i vår kulturarv, inviterer vi deg til å innta et smakfullt måltid i vår praktfulle jordgamme. Nyt ferskt, tørket og røkt reinkjøtt og andre delikatesser tilberedt over åpen ild. For oss er smaken av rein også smaken av natur, kultur og samhold. 

Velkommen inn i vår fortelling! 

I denne opplevelsen er dere gjester hjemme hos oss der vi bor i sommerhalvåret når reinen vår beiter ved kysten. Sammen med våre gjester blir deler av måltidet tilberedt over åpen ild i jordgammen. Under måltidet vil du bli kjent med vår kultur og tradisjoner, og få en opplevelse av det ekte samiske levesettet og tradisjoner knyttet til mat, samisk kultur og historie.

Dette er en helt spesiell atmosfære som skaper en minneverdig matopplevelse. Vi tar med glede imot store og små grupper – men husk forhåndsbestilling.

Duodji samisk håndverk

Tradisjoner som varmer

Duodji er mer enn håndverk – det er kulturformidling. Teknikken, mønstrene, fargene og formene er den del av vår samiske arv som vi i Davvi Siida tar ansvar å formidle og videreføre. Design på ullpleddene er inspirert av tradisjonelle samiske mønster, som ivaretar våre samiske tradisjoner og formidler vår historie.

I vår lille håndverksbutikk i jordgammen ved Finngammvannet vil du finne utsøkte produkter av ulike produsenter. Kanskje tørkakjøtt av rein frister å ta turen innom utsalget?

Kontaktinformasjon

Finn oss på Platten, 8km sør for Kjøllefjord på Fv 888.

Nettsted: www.davvisiida.no
Telefon: +47 947 99 864